Er kristendom en hedensk skikk? – Svaret er utvilsomt ja

Date:  Comments: 0 - Permalink

Jeg trodde lenge at kristendommen var noe nytt da den oppsto i de første århundrer av vår tidsregning. Kristendommens utbredelse, bibelens autoritet blant så mange, og religionens status som statsreligion skulle tyde på det.

Jeg tenkte vår religion hadde en dypere kulturell og historisk verdi fordi budskapet var unik for kristendommen. Men da jeg  så denne videoen skjønte jeg hvor feil jeg har tatt.

Her går forfatteren gjennom de vanlige kristne symbolene og viser en-for-en hvordan de er lånt, annektert og stjålet fra tidligere, såkalt hedenske religioner. Kors, jomfrufødsel, 12 disipler, tre dager i dødriket, alt er hentet fra tidligere og samtidige religioner rundt middelhavet og særlig Egypt. Kristendommen er så full av hedenskap at det er vanskelig å kalle den unik.

Jeg ble enda mer forundret når jeg forsto den felles opprinnelsen til alle disse religiøse symbolene. Opprinnelsen er svært vitenskaplig. Det handler om at folk for flere tusen år siden kjente til ganske avansert astronomi, og så lagde enkle symboler, myter og eventyr for å ivareta og videreføre denne kunnskapen.

Denne vitenskapen har vi historieløst degradert til å handle om en moralens vokter i himmelen.

Her er et 11 minutter langt utdrag av filmen Zeitgeist fra 2007.

About Ketil Berg

Highlighted News:

Sorry, no posts matched the criteria.
Sorry, no posts matched the criteria.
Sorry, no posts matched the criteria.
Sorry, no posts matched the criteria.

Subscribe to our newsletter

Proactively envisioned multimedia based expertise and cross-media growth strategies. Seamlessly visualize quality intellectual capital without superior collaboration and idea-sharing. Holistically pontificate installed base portals after maintainable products.