Hva informasjonskapsler er og hvordan vi bruker dem

En informasjonskapsel er en liten fil med bokstaver og tall som lagres på enheten når du besøker et nettsted, og som inneholder informasjon som overføres til datamaskinen din. Denne informasjonen sendes tilbake til nettstedet ved alle senere besøk, eller til et annet nettsted som gjenkjenner den aktuelle informasjonskapselen.Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for å skille enheten din fra enhetene til andre besøkende. Dette hjelper oss å gi deg en bedre nettopplevelse, ved for eksempel å huske preferansene dine. Det gir oss også muligheten til å forbedre nettstedet vårt, ved for eksempel å måle besøkene på nettstedet og ved å sørge for at de besøkende enkelt finner det de leter etter.

Vi bruker også informasjonskapsler for andre formål, inkludert:

  • for å huske den besøkendes preferanser, som skriftstørrelse, språkvalg eller område
  • for å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet vårt, for eksempel hvilke sider som besøkes og besøkets varighet.

Vi kommer også til å bruke informasjonskapsler der de er nødvendige for å gi deg en tjeneste som du har etterspurt, for eksempel slik at du får tilgang til sikre områder på nettstedet vårt. Enkelte av informasjonskapslene vi bruker er avgjørende for at enkelte deler av nettstedet vårt skal fungere. Det kan hende du må slette og blokkere alle informasjonskapslene fra dette nettstedet, men det kan føre til at deler av nettstedet ikke fungerer som det skal.

Samtykke til informasjonskapsler

I enkelte land krever loven at du samtykker til at det plasseres informasjonskapsler på datamaskinen din. Når du befinner deg i et av disse landene kan du samtykke til nedlastingen av informasjonskapsler til din enhet på en av to måter (avhengig av nettsiden): Enten ved å huke av for «aksepter informasjonskapler fra denne websiden» og deretter klikke «Bekreft» i den dedikerte informasjonsfanen, eller ved å fortsette bruken av nettsiden etter at du via en informasjonsfane har fått beskjed om at videre bruk innebærer et samtykke til nedlasting. I begge tilfeller kan du ombestemme deg når du måtte ønske det ved å avbryte (se mer informasjon nedenfor).

Tidligere besøk på ytmer.no

Hvis du tidligere har besøkt oss, er det sannsynlig at det ble plassert informasjonskapsler på datamaskinen din under dette besøket. Informasjonskapslene som ble plassert på datamaskinen din tidligere vil være lignende eller de samme som informasjonskapslene som er listet i tabellen nedenfor, og vi bruker dem for lignende eller samme formål.

Hvis du vil slette informasjonskapsler som har blitt plassert på datamaskinen din tidligere, følger du instruksjonene i delen “Velge bort informasjonskapsler.”

Velge bort informasjonskapsler

Du kan når som helst slette og blokkere alle informasjonskapsler fra dette nettstedet. Du kan slette informasjonskapsler i de fleste nettlesere, og du skal kunne blokkere informasjonskapsler ved å aktivere funksjonen på nettleseren din som tillater deg å avslå innstillingen av noen eller alle informasjonskapsler. Hvis du lurer på hvordan du gjør dette, kan du se ”Hjelp”-skjermen i nettleseren din eller datamaskinens brukerhåndbok.

Finn ut mer om informasjonskapsler, se hvilke informasjonskapsler som har blitt innstilt, og hvordan du administrerer og sletter dem ved å gå til www.allaboutcookies.org.

Informasjonskapsler («cookies») som brukes på ytmer.no:

Navn på informasjonskapsel Nødvendighet Funksjonalitet Utløpstid
cms Påkrevd Inneholder øktinformasjon og brukes når brukere logger på nettstedet. Slettes når nettleseren lukkes
_ga Statistisk rapportering Google Analytics – Sporer bruken av nettstedet og anonym brukerinformasjon Utløper etter 13 måneder
Avtale om informasjonskapsler Ytelse Sporer brukere som har samtykket i erklæringen om informasjonskapsler